Villa Montagne Te huur in Zuid-Frankrijk
Home
Beschrijving
Omgeving
Verhuur
Fotoalbums
Aanbieding

Toerisme"Vous êtes en Pays Cathare"

 
Indien u via de snelweg het gebied binnen rijdt, wordt u verwelkomd door grote borden met bovenstaande tekst. Het katharisme was in de middeleeuwen een geestelijke stroming die in de ogen van de katholieke Kerk zo "ketters" was, dat er in 1209 een kruistocht tegen werd georganiseerd. In de jaren daarop volgend werden de katharen systematisch uitgeroeid, en vele kastelen veroverd, waaronder (in 1211) dat van La Pomarède.


Kastelen.
Omdat de belangstelling voor het katharisme de laatste jaren groeiende is, worden er vele pogingen ondernomen om hier qua toerisme op in te spelen. En het is de moeite waard. Het gebied is "bezaaid" met prachtige kastelen, al dan niet gedeeltelijk gerestaureerd. Bang voor drukte hoeft u niet te zijn, want behalve Carcassonne is geen enkele plaats echt druk. Bekende kastelen zijn o.a. die van Montségur (zie foto hierboven), Peyrepertuse en Quéribus. Voor meer informatie op Internet: (o.a.) www.cathares.orgDorpen en steden.


Het gebied kent vele leuke dorpen zoals Sorrèze, SaissacFanjeaux en Mirepoix. Iets groter zijn Carcassonne, Castres en Limoux. Voor wie van grote steden houdt, zijn o.a. ToulouseAlbi en Narbonne dichtbij.

 

Vanaf het terras heeft u zicht op Saint Félix, waar in 1167 het eerste concilie van de Katharen plaatsvond.Natuur.
Ook natuurliefhebbers komen uitgebreid aan hun trekken. Diverse bergen en "gorges" staan borg voor prachtige wandelingen. De beboste Montagne Noire begint voorbij Revel. Wie het hogerop wil zoeken is met de auto in ruim een uur bij de Pyreneeën. Zeeliefhebbers zijn in een uur rijden bij de Middellandse Zee.Mysteriën.

Vele legendes spelen zich af in Languedoc. Honderden boeken zijn er geschreven over een mogelijke schat van de Katharen, Tempeliers, Visigoten en natuurlijk die van Rennes-le-Château. De bekendste boeken zijn die van Dan Brown, Kate Moss en Henri Lincoln.

Het gebied leent zich er ook voor met zijn vele ruïnes, afgelegen dorpjes, kloosters en kerkjes. Alle locaties waar over geschreven is, kunt u bezoeken. Vaak komt u niemand tegen op uw tocht en lijkt het alsof u de eerste bent die de plek ontdekt. Mijn eigen ervaringen kunt u lezen op www.blanchefort.nl

Het gaat te ver om alle toeristische attracties en bezienswaardigheden op te sommen. In het huis liggen vele folders met diverse mogelijkheden. Meer informatie op deze site bij "De Lauragais" en op (o.a.): www.revel-lauragais.com ,  www.abbayes.fr en www.tourisme.fr

  Copyright (c)2011 Villa Montagne